Haber Bomba-Haber Arama...

Amerika’da 22 Havalimanına MERS Virüsü Uyarısı..!

HABER BOMBA
Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından havalimanlarına gönderilen yazıda, MERS virüsü belirtileri taşıyan yolcuların rapor edilmesi istendi.
Amerika Birleşik Devletleri'nde ikinci MERS vakıasının (ölümcül bir solunum yolu hastalığı) ortaya çıkması, Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ni (CDC) harekete geçirdi. Merkez tarafından ülkedeki 22 havalimanına gönderilen uyarı yazısında, alınması gereken tedbirler sıralandı. Hastalık yüzünden seyahatçilerin planlarını değiştirmesine gerek olmadığı belirtilirken, ellerin sık sık sabunlu su ile yıkanması ve hastalığa yakalanmış insanlara temas edilmemesi istendi. Söz konusu uyarı, Bahreyn, Irak, İran, İsrail, Kuvey, Lübnan, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sudan’ı kapsıyor.
CDC tarafından havalimanlarına gönderilen uyarı yazısında, ateş, öksürük ve belirgin solunum güçlüği çektiği tespit edilen yolcuların merkeze rapor edilmesi istendi. Son zamanlarda MERS virüsüne yakalanan insan sayısında ciddi bir artış olduğu belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haber Bomba