Haber Bomba-Haber Arama...

Victoria´s Secret meleklerinin form tutma sırları..!

Moda dünyasının hiç tartışmasız en güzel, en seksi ve en çekici kadınları onlar… Ancak böyle görünmek hiç de kolay değil...İşte Spa Welness dergisinin derlediği Victoria's Secret meleklerinin uzun uğraş ve dikkat gerektiren form tutma yöntemleri...
Adriana Lima ;Dünyaca ünlü top model, günlük yaşamında spora özel bir yer ayırıyor. Kişisel eğitmeni Michael Olajide Jr. ile yedi yıldır disiplinli bir çalışma temposu var. Lima, “O, harika bir eğitmen, hayatım boyunca çok farklı disiplinlerde spor yaptım ve farklı eğitmenlerim oldu ama Michael’ın yöntemi çok daha iyi.
İp atlama ve boksla elde ettiğim bu sonucu daha önce hiç görmemiştim kendi vücudumda” diyor. Özellikle doğumun ardından kısa sürede eski formunu yakalayan Lima’nın eğitmeni Michael Olajide, top modelin çalışmalarını şu şekilde dile getiriyor: “Haftada beş ya da altı gün birlikte çalışıyoruz.Genellikle günde bir kez, özellikle şov ve defilelerden önce ise iki kez antrenman yapıyor. Merkeze geldiğinde ilk yarım saat kendi başına esneme hareketlerini yapıyor. Bu, çok önemli. Daha sonra ip atlama yapıyor.
Bedenin elastikiyeti için tüm modellere önerdiğimiz bir çalışmadır bu. Birlikte boks antrenmanı yapıyoruz sonrasında. Bu da rutinlerimizden biridir. Boks yaptığınızda vücudunuz doğal bir şekilde gelişir. Adriana ile ilgili beni şaşırtan şey ise, tutkulu ve çok disiplinli olması. Kalori yakmak için çok iyi bir yöntem olan bu program, kişinin özelliklerine göre hassas bir şekilde düzenlenmeli.”
Candice Swanepoel; Dünyanın en gözde top modellerinden Candice Swanepoel, disiplinli bir şekilde spor yapıyor. Sadece spor yapmanın yetmeyeceğini düşünen top model, doğru beslenme ve uyku düzeni ile birlikte iyi sonuç aldığını düşünüyor. Kişisel eğitmeni Justin Gelband ile haftada beş kez antrenman yapan top model, streching (esneme), steps ve güç kazandıracak hareketler üzerine odaklandıklarını anlatıyor:
Justin ile sadece vücudumu şekillendirmek üzerinde durmuyoruz. Beslenme, sağlık ve genel olarak vücudun çalışma sistemiyle ilgili beni bilgilendirmesi farkındalık kazanmamı sağlıyor. Yoğun çalışma koşullarım, çekimler ve uzun süreli seyahatlerim olduğu zaman, vücudumun zinde kalmasını sağlayan, bu disiplinli antrenmanlarım ve sağlıklı yaşamım oluyor.”Top modelin kişisel eğitmeni Justin Gelband, çalışmalarını şöyle özetliyor: “Bacak ve kol esnetme hareketlerini 10 ila 15 tekrarla yaparak, kasların güçlenmesini sağlıyoruz.
İkinci esneme hareketinin amacı, nefesi tamamen içeri çekerek, belin yanlarındaki kasların çalışmasını sağlamak. Genel anlamda vücuttaki kasların esneme hareketlerinin bitmesinin ardından, ayak bileklerine ağırlık takarak yeni bir seviyeye geçiyoruz. Bu ağırlıklar, dengede kalmasını ve stabil durmayı vücudun öğrenmesini sağlıyor. Daha sonra ağırlıkların yerini değiştirerek, bileklerine takıyoruz.” Candice Swanepoel de “Egzersiz esnasında kalçamın, bacaklarımın arkasındaki kasların ve bitiminde tüm vücudumun çalıştığını hissediyorum, çünkü gerçekten yoğun bir yanma hissim oluyor. Justin ile bu egzersizleri yapmanın en güzel yanı, tüm gün çalışabileceğinizi hissettirmesi. Kaslarınız çalışıyor ve büyük bir enerji patlaması yaşıyorsunuz” diyor.
Lily Aldridge; Victoria’s Secret’ın gözde isimlerinden Aldridge, ‘Ballet Beutiful’un kurucusu Mary Helen Bowers ile birlikte çalışıyor. ‘Sanatsal, estetik ve uygulanabilir’ sloganıyla kurduğu merkezinde bu üç kuralı benimseyen Bowers, spor ile sanatı birleştirerek, estetik zevki de okşayan farklı bir program geliştirmiş durumda. Bowers, bu yöntem ile bir balerinin kas yapısına sahip olabileceğiniz ve bunu herhangi bir yerde yapabileceğinizi söylüyor.Narin vücut yapısıyla Aldridge de Bowers’ın programının tutkunlarından biri. Bowers, güzel bir vücut, bir balerinin estetiği, düzgün postür ve esnek kaslara sahip olunabilecek bir program sunduğunu anlatıyor. New York City Ballet dâhil olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde 15 yaşından beri bale yapan Bowers ile Aldridge, disiplinli bir çalışma tablosuna sahipler.
Günde 20 dakikalık, tüm vücudu çalıştıran bir antrenman programı uygulayan Bowers, bu yöntemle top modelin vücudunun şeklini koruduklarını ve esnek bir yapıya sahip olmasını sağladıklarını anlatıyor. Her bir hareketten dörder tekrarla sekizerli setler halinde çalışıyorlar. Böylece vücut ritmik ve dengeli çalışmayı ilke olarak kabulleniyor. Miranda Kerr ve Karen Elson gibi Victoria’s Secret meleklerinin de uyguladığı bu programı hayatınıza dâhil etmek için online sisteme katılabilir ya da DVD’sini satın alarak sistemi takip edebilirsiniz.
Lindsay Ellingson Chanel Valentino, Dior gibi dünya devleriyle çalışan 1984 doğumlu top model, Victoria’s Secret’în ‘melek’ unvanlı mankenlerinden… Ellingson, tüm bedenini çalıştırmak, kaslarını daha esnek ve güçlü hale getirmek, postürün düzgün duruşunu sabit kılmak adına kardiyo ile eş zamanlı olarak yoga yapıyor.Yoga eğitmeni Nicole Katz ile birlikte çalışan top model, bu yöntemin kendisi için çok uygun olduğunu dile getiriyor. Katz, “Aslında herkesin evinde de uygulayabileceği dört temel ve basit hareketimiz var.Yoga ile kardiyo hareketlerini birleştirerek geliştirdiğimiz yöntemde, nefes egzersizleri önem taşıyor. Tekrar hareketlerini altı nefes alıp verme aralığında yapıyoruz. İlk hareket, ‘tahta’ dediğimiz, kasların düz bir şekilde durmasını sağlayacak bir hareket. İkincisi ‘üç ayaklı köpek’ dediğimiz, tek bacağı yukarıya kaldırarak, eller ve tek ayaktan alınan dengeyle esneklik yaratan bir hareket. Üçüncüsü, ‘savaşçı’ dediğimiz dağcı duruşu. Ayaklarınızı mata tamamen oturttuktan sonra, bir bacağınızı doksan derecelik açıyla dizden kırıyorsunuz, kollarınızı yanlara doğru 180 derecelik, yere paralel bir şekilde açıyorsunuz.Bu şekilde başlayan hareketlere ‘savaşçı’ pozisyonunda devam ediyorsunuz. Tekrarlarla birlikte, bu hareketler toplam 30 dakika zamanınızı alıyor.”
Lindsay Ellingson, esneme hareketlerinin ne denli önemli olduğunun altını çiziyor. Top modelin, bacaklarının arka kaslarının çalıştığını hissettiğini söylediği esnetme hareketleri, düzenli yapıldığında kasların elastikiyeti, önceden yapamadığınız hareketleri rahatlıkla uygulayabilir duruma gelmenizi sağlıyor.
Alessandra Ambrosio; Victoria’s Secret’ın baş meleklerinden biri o… Meleklerin vazgeçilmez kişisel eğitmenlerinden Justin Gelband ile uzun yıllar çalışan Alessandra Ambrosio, uzun ve harika görünen bacaklarıyla ünlü. Gelband ile birlikte, günde sadece 10 – 15 dakikasını bacak egzersizlerine ayırdığını söyleyen Ambrosio, sıkı bir kardiyo tutkunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haber Bomba